Noodstroomvoorziening voor European Patent Office (EPO)

Noodstroomvoorziening op maat voor European Patent Office in Rijswijk

Zwart Techniek heeft de noodstroomvoorziening in de nieuwbouw voor EPO geleverd en geïnstalleerd. Drie noodstroomaggregaten in de technische laag op -1, één ten behoeve van de kantoren en twee voor het datacentrum – allen met een eigen brandstofvoorziening. “Als het gaat om redundantie en veiligheid is overal rekening mee gehouden”, aldus onze sales engineer Jos Rijs.

Noodstroomsysteem bestaande uit drie dieselgeneratoren

De noodstroomvoorziening in het EPO-gebouw bestaat uit drie dieselgeneratoren, alsmede de brandstoftanks, uitlaatvoorzieningen en ventilatiesystemen. “De generatoren bevinden zich in een afgeschermde ruimte onder de grond en zijn grotendeels op locatie geassembleerd in verband met de projectlogistiek”, vervolgt Rijs. “Wij waren afhankelijk van vaste aanlever- en kraantijden. De onderdelen zijn just-in-time geleverd en geïnstalleerd. Eind oktober 2017 zijn de installatie werkzaamheden afgerond; begin 2018 hebben wij nog een in bedrijfstelling en verificatieproces doorlopen met de opdrachtgever (TBI-combinatie J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros; red.).”

Noodstroomvoorziening volledig op maat ontwikkeld

De noodstroomvoorziening is volledig ontwikkeld op maat van het gebouw, op basis van een gedetailleerd Programma van Eisen. “Als het gaat om redundantie en veiligheid is overal rekening mee gehouden. Met een eigen brandstoftank voor elke generator, een apart koelsysteem met elektromotor aangedreven radiateurs en uitlaatvoorzieningen die zoveel mogelijk uit het zicht zijn gelaten. Wij hebben producten geleverd en geëngineerd op basis van de voorwaarde dat het systeem gedurende tien jaar ‘fit for purpose’ moet zijn.”

Maatwerk noodstroomvoorziening in blad Stedenbouw

De maatwerk noodstroomvoorziening van Zwart Techniek staat tevens in het blad Stedenbouw, die u hier via een klik op de knop kunt openen.

EPO-stedenbouw-noodstroomgenerator-Zwart-Techniek
Zwart-Techniek-generator-EPO
Zwart-Techniek-generator-EPO-2